Μπορεί να σου φαίνεται παιδικό, ή ακόμη και παλιομοδίτικο, το να κρατάς ημερολόγιο, αλλά πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αυτές τις don’t σκέψεις γιατί δεν αρμόζουν σε ένα κορίτσι, σαν εσένα.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβεις πόσο καλό θα σου κάνει το να εξωτερικεύσεις αυτά που αισθάνεσαι και βιώνεις, ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν ανοίγονται εύκολα, μ αυτόν τον τρόπο, θα βγάλεις στην επιφάνεια, τα ενδότερα σου και θα ανοίξεις την πόρτα της έκφρασης σου.

Οι στιγμές που έζησες, καλές ή ακόμα και κακές, θα μείνουν ανέπαφες στο χρόνο και κάθε φορά που θα τις αναπολείς, θα ανοίγεις το ημερολόγιο, θα ξεφυλλίζεις τις σελίδες και θα την ζεις ξανά και ξανά.

Δεν θα ξεχνάς να λάθη σου και έτσι θα πάψεις να τα επαναλαμβάνεις. Το να σβήσεις μια κατάσταση από το υποσυνείδητο σου, μπορεί να σε κάνει να την ξεχάσεις και να την ξανακάνεις, ενώ αν τα μαθήματα ζωής που παίρνεις καθημερινά, δεν βρίσκονται μόνο στο πίσω μέρος αλλά έχουν σάρκα και οστά τότε είναι πιο δύσκολο, έως αδύνατο, να τους πεις αντίο!

Βοηθά στον απολογισμό της ζωής σου που μπορεί βέβαια ακόμη να μη έχεις κάνει για την ώρα, αλλά όταν θα έρθει στιγμή, θα έχεις τα ντοκουμέντα μπροστά σου και δε θα μπορείς να κρυφτείς από τον εαυτό σου, όπως κάνεις πολλές φορές.

Συμβουλή!

Αν σε πείσαμε να κρατήσεις ημερολόγιο, καλό θα ήταν να το κρύψεις σε ένα σημείο του σπιτιού σου που δε θα το βρει κανείς. Μπορεί να μην περιέχει τα μυστικά του κράτους, αλλά σίγουρα δεν θες να βγουν τα άπλυτα σου στη φόρα,