Πέρασαν μόλις  πέντε χρόνια από την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής αλλά και την διεθνή συμμετοχή του στην 26η Biennale της Αλεξάνδρειας. Έτσι, ο εικαστικός Κωνσταντίνος Έσσλιν επιστρέφει και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους φίλους του και τους θαυμαστές του στις 20 Οκτώβρη στην gallery genesis.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Ίρις Κρητικού.

Τι θα δούμε στην έκθεση;

Μια σειρά από ιδιαίτερα έργα μεσαίων αλλά και μεγάλων διαστάσεων ετοιμάζονται να μας καλωσορίσουν και να μας μαγέψουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης. Στόχος τους είναι να μας αποτυπώσουν τα δεινά του πολέμου που μπλέκονται με την ελπίδα πηγαίνοντας μας σε πατρίδες μακρινές, εκεί όπου ο πόλεμος είναι καθημερινότητα και τα θλιμμένα βλέμματα συνήθεια.

Στην έκθεση του, playground, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν είναι έτοιμος να καταθέσει τον προβληματισμό του για τα παιδιά που ζουν στις εμπόλεμες ζώνες πολλών χωρών του σύγχρονου κόσμου.

Εμείς μιλήσαμε με τον εικαστικό, Κωνσταντίνο Έσσλιν και τον ρωτήσαμε όλα όσα θέλαμε για την έκθεση του και όχι μόνο.

  1. Γιατί να έρθει κάποιος στην έκθεση playground; Τι ιδιαίτερο θα συναντήσει;
  2. Είναι μια έκθεση η οποία αποτελείται από μια συλλογή 17 έργων μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η φιγούρα όχι μόνο του τρομαγμένου παιδιού, αλλά η αισιόδοξη πλευρά  και η ίαση των τραυμάτων. Στόχος των έργων πέραν από το να λειτουργήσουν ως ωδή στα τραυματισμένα παιδιά είναι το να γυρίσει ο θεατής στον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει την πλεονεκτική θέση που βρίσκεται σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους.  Σκοπός είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθεί λίγο περισσότερο σε σχέση με την προστασία της ανθρώπινης ύπαρξης.
  3. Υπάρχει κάποια δημιουργία σου την οποία ξεχωρίζεις;
  4. Ξεχωρίζω τα παιδιά που είναι μαζί στην πράσινη τραμπάλα. Είναι ένα έργο στο οποίο ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος πρόσωπο με πρόσωπο με μια φιγούρα τραυματισμένη αλλά επειδή το παιδί έχει έκφραση χαράς καλύπτεται το τραύμα και έτσι δεν στέκεται σε αυτό.
  5. Εκτός από την προσωπική σου έκθεση με τι άλλο ασχολείσαι; Τι θέση έχει η τέχνη στην ζωή σου;
  6. Είναι άμεσα συνδεδεμένη μαζί της. Με το φίλο μου και συνάδερφο, ζωγράφο, Κώστα Παππά, διατηρούμε ένα χώρο προετοιμασίας υποψηφίων για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα. Εκεί, γίνονται μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου είτε για όσους την βλέπουν ως απλή ενασχόληση, είτε για όσους την βλέπουν  επαγγελματικά.
Info!

playground
Κωνσταντίνος Έσσλιν
Gallery Genesis
Διεύθυνση: Χάριτος 35, Κολωνάκι
Ημερομηνία εγκαινίων και ώρα: 20 Οκτωβρίου 2015 στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 20 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου
Ημέρες λειτουργίας και ώρες της έκθεσης: Τρίτη- Πέμπτη και Παρασκευή 11:30 – 21:30, Τετάρτη και Σάββατο 11:30 – 15:30