«Μα γιατί να το στρώσω αφού σε λίγες ώρες θα ξανά ξαπλώσω και θα το χαλάσω;» Αυτή είναι μία λογική σκέψη. Υπάρχει όμως απάντηση η οποία θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Αν φτιάχνεις το κρεβάτι σου το πρωί ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Hunch.com, στην οποία συμμετείχαν 68.000 άτομα, το 59% των ανθρώπων δεν φτιάχνουν το πρωί το κρεβάτι τους ενώ μόλις το 27% μπαίνει σ αυτή τη διαδικασία ενώ το 12% πληρώνει κάποιον άλλον να το στρώσει για εκείνους.

Σύμφωνα, λοιπόν, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ξεκινήσεις να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί:

Γιατί μπορείς

Ας είμεθα ρεαλιστές. Το δύσκολο κομμάτι είναι να σηκωθείς από το κρεβάτι όχι να το στρώσεις! Οπότε μπορείς να αφιερώσεις 1-2 λεπτά και να το τακτοποιήσεις.

Σε κάνει να νιώθεις επιτυχημένος

Το να ξεκινάς την μέρα σου ολοκληρώνοντας έναν στόχο το μόνο που μπορεί να σου κάνει είναι να σου φτιάξει την ημέρα.

Βελτιώνει την εικόνα του δωματίου σου

Ε, κάντο εικόνα και μόνος σου. Μπαίνεις στο δωμάτιο και είναι στρωμένα και τακτοποιημένα τα πάντα, σε σημείο που ψάχνεις το σοκολατάκι πάνω στο μαξιλάρι. Από την άλλη μπαίνεις στο υπνοδωμάτιο σου και έχει ένα σεντόνι κουβάρι μπερδεμένο με πεταμένα μαξιλάρι που έχουν ακόμα το σχήμα του κεφαλιού σου… Ποιο σενάριο α σου φτιάξει την διάθεση;

«Η κατάσταση του κρεβατιού σου είναι η κατάσταση του μυαλού σου»

Το κρεβάτι συμβολίζει την προσωπικότητα σου. Όσο πι τακτοποιημένος είσαι μέσα σου, τόσο πιο τακτοποιημένα είναι κι τα πράγματα τριγύρω σου.

Αυξάνει την παραγωγικότητα και την ευτυχία

Το 71% των συμμετεχόντων στην έρευνα που έφτιαχναν το κρεβάτι το πρωί δήλωναν ευτυχισμένοι ενώ το 62% από εκείνους που δεν έφτιαχναν το κρεβάτι χαρακτήρισαν τους αυτούς τους δυστυχισμένους.

Όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν τη δουλειά τους, να γυμνάζονται συχνά και να κοιμούνται περισσότερο συγκριτικά με όσους δεν στρώνουν το κρεβάτι τους το πρωί.