Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανέτρεψε τα προγνωστικά που ήθελαν να καταλαμβάνει τη θέση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει 51,6% έναντι 48,4% του κ.Μεϊμαράκη.

Στις πρώτες δηλώσεις του έκανε λόγο για μεγάλη και ιστορική ημέρα για την παράταξη.

Στόχος όπως είπε η δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση της ΝΔ. Σημείωσε ότι ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Τόνισε τέλος ότι θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΝΔ με ένα σκοπό να εκφράσει το κόμμα όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι από μία ανίκανη κυβέρνηση.

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν ηττημένοι αλλά μόνο νικητές.

Ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, επιβεβαίωσε την πρωτιά Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για ποσοστά 49% με 51% ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρωί.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Άλέξη Τσίπρα δέχτηκε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη συνάντησης των δύο ανδρών, άμεσα.

Και για όσους ΕΜΕΙΝΑΝ με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία» σχολίασε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης αξίζει να σημειωθεί ότι άφησαν στην άκρη, λίγο πριν ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, την αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών και εμφανίστηκαν ενωτικοί προτάσσοντας την ενότητα του κόμματος την επομένη των εκλογών.

Εκτιμήσεις επισημαίνουν εν τω μεταξύ ότι το ποσοστό των φίλων και μελών του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες φτάνει στο 80% όσων ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, δηλαδή περίπου 320 χιλιάδες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εκλογικό κέντρο στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα.

Είχαν στηθεί 12 κάλπες και η συμμετοχή κινήθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς ψήφισαν 4.650 από 5.800 την πρώτη Κυριακή.

Η ΝΔ βγαίνει πιο δυνατή και πιο ενωμένη και θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τυχόν αντιπαραθέσεις κατά την προεκλογική περίοδο είπε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.