«Φρένο» πριν ακόμα ξεκινήσουν μπήκε στις εργασίες διαμόρφωσης σε hot spot ενός εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας που βρίσκεται στην περιοχή Λεμονού, στη Λέσβο. Τις εργασίες σταμάτησε μετά από σχετική του εντολή ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε πως δεν ήταν ενήμερος.

Θυμίζουμε, πως η δημιουργία του νέου hot spot είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το Δήμο, την Περιφέρεια αλλά επίσης και φορέων της τοπικής κοινωνίας που είχαν χαρακτηριστικά καταγγείλει πως οι διαδικασίες γίνονταν «εν κρυπτώ και ενάντια στα συμφωνηθέντα δημιουργία ενός ακόμα hot spot στη Μυτιλήνη».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δήλωσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε χαρακτηριστικά:

Καμία εργασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο παλιό στρατόπεδο της Λεμονούς και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσβο με εξαίρεση την εμπλοκή τους στα έργα και στη διαχείριση του hot spot της Μόριας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας και πέραν τούτου ουδέν άλλο. Ο χώρος μάλιστα του παλιού στρατοπέδου της Λεμονούς συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί άμεσα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος στο Δήμο Λέσβου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες λειτουργίας υπηρεσιών του

Σε δηλώσει επίσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο προέβη και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος τόνισε:

«Επί τη ευκαιρία επαναλαμβάνω ότι το νησί της Λέσβου, μπορεί να φιλοξενήσει στις ήδη υπάρχουσες δομές της Μόριας και του Καρά Τεπέ έως 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι μόνο δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέο κέντρο φιλοξενίας αλλά αντίθετα θα πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα με την αναχώρηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Έχουμε μάλιστα ζητήσει το κλείσιμο κάθε μικρότερης δομής που βρίσκεται στη Λέσβο και ο περιορισμός των αιτούντων άσυλο μόνο στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ».

photo:SOOC