Έρευνα δείχνει ότι ο σύντροφός σου χρησιμοποιεί το γυμναστήριο ως δικαιολογία για να σε κάνει τάρανδο! Μπορεί μέχρι τώρα να το υποψιαζόσουν αλλά ήρθε η επιστήμη, δυστυχώς, για να σου κάνει την υποψία βεβαιότητα και να λάβεις τα μέτρα σου! 

Θυμάσαι όλες εκείνες τις φορές που ο φίλος σου σε “κρέμασε”, κατηγορώντας το εξαντλητικό χρονοδιάγραμμα του γυμναστηρίου του μετά την δουλειά ως τον λόγο για τον οποίο είναι τόσο αργά στο σπίτι;  Εσύ τι έκανες; Έψαχνες τα σημάδια, ήταν ιδρωμένος ή μύριζε κολώνια; Ήταν κουρασμένος ή ενθουσιασμένος;

Ενώ είναι καλύτερο να είσαι αισιόδοξη, οι πολλές επαναλαμβανόμενες ώρες μακριά από το σπίτι θα πρέπει να είναι προειδοποιητικά σημάδια. Νέα έρευνα,λοιπόν, δείχνει ότι ο σύντροφός σου χρησιμοποιεί το αθλητικό του πρόγραμμα για να σε απατήσει και να κρύψει τις «βρωμοδουλειές» του.

Αθλητής … ή μοιχεία;

Το GolfSupport.com διεξήγαγε έρευνα σ’ ένα δείγμα 1.750 ανδρών με την ελπίδα να ανακαλύψει ποιο άθλημα περιείχε τους περισσότερους αθλητές που χρησιμοποίησαν τον “χρόνο παιχνιδιού” τους ως δικαιολογία να είναι άπιστοι.

Οι ερευνητές εστίασαν σε άνδρες που συμμετείχαν σε κάποιο είδος αθλητισμού για έξι ή περισσότερες ώρες κάθε εβδομάδα.

  1. Αποδεικνύεται ότι οι τύποι που παίζουν ράγκμπι ήταν οι χειρότεροι από όλους τους, με το 21% αυτών των παικτών να χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ενός αγώνα ή συμβάντος που σχετίζεται με τον αθλητισμό να ξεσηκωθεί και να κοιμηθεί με άλλους ανθρώπους.
  2. Η επόμενη ομάδα των άπιστων μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές (19 %). ακολουθεί η ομάδα του  γκολφ (17 %), οι δρομείς (15 %) και οι μπόξερ (12%).

Το επόμενο βήμα ήταν να μάθουμε γιατί κάποιοι αθλητές είναι πιο διατεθειμένοι να απατήσουν τους συντρόφους τους.

Διάφορες άλλες μελέτες υποστήριξαν τη θεωρία ότι όσοι γυμνάζονται πολύ έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από άλλους άνδρες και ότι η τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη σεξουαλική ορμή.

Τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που υπάρχουν στους αθλητές μπορούν να τους “ανεβάσουν” υπερβολικά, οδηγώντας τους κατ ‘ουσίαν να θέλουν να συνουσιαστούν με οποιαδήποτε γυναίκα είναι δυνατόν.

Η τεστοστερόνη ενός άνδρα μπορεί επίσης να ενισχυθεί από μια μεγάλη κατάρτιση αντίστασης, η οποία είναι μια τακτική πρακτική στους παίκτες ράγκμπι.

Σύμφωνα με ψυχολόγο υπάρχει μια εξέχουσα κουλτούρα μοιχείας που υπάρχει στις ομάδες αθλητών. Ο ίδιος έχει μια θεωρία ότι αυτοί οι άντρες υποκινούν αυτές τις πράξεις απιστίας και πιέζουν ο ένας τον άλλον για να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχει καμία υποστήριξη πίσω από αυτή την ιδέα, αν οι αθλητές δηάδή είναι πιο διατεθειμένοι να απατήσουν τον μέσο άνθρωπο ή αν ένα συγκεκριμένο είδος αθλητικής δραστηριότητας αναδεικνύει αυτό το κομμάτι της ανδρικής φύσης.