Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από τα χαράματα της Πέμπτης. Αν και η σημειώθηκε ύφεση λίγων μόνο ωρών τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να χτυπήσουν ξανά πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Ο Αντώνης Λάλος, ο οποίος είναι ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και τόνισε ότι «θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης».

Όπως επισήμανε «τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, τις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένα μέρος της Θεσσαλίας».

Παράλληλα ο Αντ. Λάλος εξήγησε πως «αυτές τις ώρες έχουν μετατοπιστεί οι καταιγίδες στην περιοχή της Λακωνίας, και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα».

Και τόνισε:

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόνησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική, αύριο, θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα

photo:Alexandros Michailidis / SOOC