Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, για τον Χρυσαυγίτη ο οποίος είχε φωνάξει «πού είναι ο Παύλος σου;» στη μητέρα του Παύλου Φύσσα στο δικαστήριο.

Ο -κατ’ ομολογία- Χρυσαυγίτης καταδικάστηκε για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού, από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η οικογένεια Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και φωτογραφικό υλικό για την δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Μ. Φύσσα: Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής δηλαδή;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

Στο Τρμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσε και ο αδελφός της Μάγδας Φύσσα:

«Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομία. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο. Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Ο δράστης, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιον δικηγόρο τόνισε πως είναι «χριστιανός ορθόδοξος».

«Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ» ανέφερε, λέγοντας πως ήταν οι “άλλοι” που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση.

Ζήτησε μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν ότι “όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω”.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Γιατί εγώ φορούσα κίτρινο πουκάμισο και οι υπόλοιποι μαύρα. Ορκίζομαι ότι δεν ήμουν εγώ. Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: Τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά κατηγορούν εμάς τους Χρυσαυγίτες…

Να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσή Αυγής τον περασμένο Φλεβάρη, φώναζαν στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, προκλητικά «Που είναι ο Παύλος σου τώρα;».

Photo: Eurokinissi