Μετά την διήμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα αποχώρησε έχοντας ως επόμενο σταθμό του τη Γερμανία, όπου θα έχει τετ-α-τετ με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Το αεροσκάφος του Αμερικανού Προέδρου, Air Force 1, κατέφθασε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου περί τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Τετάρτης.

Αξίζει να τονίσουμε πως, όπως στην Αθήνα τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, έτσι και στο Βερολίνο οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπ. Ομπάμα θα μείνει στο ξενοδοχείο Adlon, το οποίο τοποθετείται κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Γύρω από το ξενοδοχείο οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ισχυρές. Η Αστυνομία φυσικά έχει απαγορεύσει τη στάση και την στάθμευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπο της Α. Μέρκελ, αργότερα το βράδυ ο Μπ. Ομπάμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος θα δειπνήσουν μαζί στο ξενοδοχείο Adlon.

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου στη Γερμανία, πληροφορίες αναφέρουν πως το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθεί με τον Α. Μέρκελ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο στην έδρα της καγκελαρίας.

Το πρωί της Παρασκευής στη Γερμανία θα φθάσουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι Πρωθυπουργοί Ιταλίας (Ρέντσι), Ισπανίας (Ραχόι) και Μ. Βρετανίας (Μέι), οι οποίοι θα συναντηθούν με την Α. Μέρκελ και τον Μπ. Ομπάμα.

Photo: Berliner Zeitung