Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών απ’ τις συγκρούσεις το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος από μέλη του τουρκικού στρατού. Παράλληλα, επιχείρηση εκκαθάρισης είναι σε εξέλιξη με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε 1.563 συλλήψεις στρατιωτικών.

Την ίδια στιγμή, ο Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής είπε πως θα πληρώσουν όσοι ευθύνονται για την «κινητικότητα», την οποία και χαρακτήρισε προδοσία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί τον εχθρό του Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα, με τον τελευταίο να αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του και τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση.

Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες. Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και, συνεπώς, βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ’ αυτή την απόπειρα

1.154 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ πάνω από 90 είναι οι νεκροί. Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, οι πραξικοπηματίες που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 104.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού νωρίτερα κρατούνταν όμηρος απ’ τους πραξικοπηματίες, ωστόσο, μετά από μεγάλη επιχείρηση κατάφερε να ελευθερωθεί.

«Το Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα» που βρίσκεται πίσω απ’ το πραξικόπημα είπε πως συνεχίζει να μάχεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της προδοσίας ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.