Τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώθηκαν απ’ την ΕΛ.ΑΣ., η οποία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ο σκελετός ο οποίος βρέθηκε σε πηγάδι στα Μάλια της Κρήτης ανήκει στον Βρετανό Steven Cook, ο οποίος αγνοούνταν απ’ την 1η Σεπτεμβρίου 2005.

Ο σκελετός βρέθηκε στις 16 Φεβρουαρίου στα Μάλια Ηρακλείου. Οι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίησή του με τον Steven Cook, έναν Βρετανό φοιτητή, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το 2005.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος οστών, που βρέθηκαν την 16 Φεβρουαρίου 2017 στα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης, ταυτίστηκε, βάσει των κοινά προσδιορισμένων γενετικών τόπων με προφίλ που απεστάλη μέσω Interpol και αφορούσε υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 01 Σεπτεμβρίου 2005 στην ίδια περιοχή.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Κρήτης».

Σημειώνεται πως δίπλα στον σκελετό βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. 

Ο Steven Cook είχε εξαφανιστεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων και από τότε η οικογένειά του τον αναζητούσε.