Στην επιβεβαίωση των απαιτήσεων των δανειστών σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου προέβη το πρωί της Πέμπτης η Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός τόνισε «συζητάμε για μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ» και διευκρίνισε «αυτό που ζητείται δεν είναι η μείωση του αφορολόγητου για το 2016 ή το 2017 και το 2018, αλλά από το 2019 και μετά».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, έκανε λόγο για νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς την εφορία από μικροοφειλέτες.

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία της, πως θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας για τη δεύτερη αξιολόγηση και δήλωσε, πως «η Κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των πολιτών» ενώ ανακοίνωσε, ότι εξετάζεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών προς την εφορία των μικροοφειλετών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης της την οποία παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό, Real, και συγκεκριμένα σε ερώτηση σχετικά με το αφορολόγητο ποσό, επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ για τη μείωσή του και είπε:

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και του ΦΠΑ και άλλων φόρων. Πρόκειται για μειώσεις φόρων, οι οποίες ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση μαζί με μείωση φόρου εισοδήματος στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα αλλά και των εισφορών

«Αυτό που ζητείται δεν είναι η μείωση του αφορολόγητου για το 2016 ή το 2017 και το 2018, αλλά από το 2019 και μετά» τόνισε και συμπλήρωσε σχετικά με το ΔΝΤ «θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει ή εάν θα φύγει, γιατί τα μέτρα που ζητά είναι παράλογα».