Επίθεση εξαπέλυσε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. Ανεύθυνη χαρακτήρισε την ΠτΒ και ότι καταχράται το αξίωμα της για πολιτικές -προσωπικές- σκοπιμότητες.

“Σύμφωνα με το άρθρο 61 του συντάγματος, ως βουλευτής είστε ανεύθυνη. Είναι εγκληματικό να είστε και σαν Πρόεδρος της Βουλής. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να χρησιμοποιείτε φθηνά κόλπα. Εμείς δεν θα ήμασταν αντίθετοι να υπάρχει ζωντανή σύνδεση, αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν αντιληφθούμε γιατί δεν υπήρχε και σε άλλες συνεδριάσεις” είπε ο κ. Θεοχάρης.

“Μιλάτε για το γεγονός ότι δεν θα προλάβουν να έρθουν στην Αθήνα οι πρόεδροι των επιτροπών, ενώ σε άλλες επιτροπές που δεν ήταν on camera λέγατε με το γνωστό σας ύφος ‘έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν;'” τόνισε ανεβάζοντας τους τόνους.

Ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε για πολιτικές σκοπιμότητες την ΠτΒ λέγοντας: “Επιμένετε να χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους το αξίωμα σας” και συμπλήρωσε: “Αν αυτό το νομοσχέδιο ήταν πολιτικά συμπαθές προς εσάς, δεν θα είχατε καμία αντίρρηση”.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού είπε: “Είστε εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε στην χώρα μας. Ο κ Σόιμπλε και εσείς είστε οι μόνοι που δεν θέλουν αν υπογραφεί αυτή η συμφωνία”.

Η κ. Κωνσταντοπούλου στη συνέχεια απάντησε στον κ. Θεοχάρη:

“Είμαι η πρώτη και μόνη ΠτΒ που μίλησε για διαφάνεια και έχω πει ότι πρέπει να διανέμονται τα πρακτικά. Ελπίζω να μην είστε εσείς εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε. Και θα μιλήσουμε όταν αποφασίσει το Ποτάμι να συμμετάσχει στο θέμα των γερμανικών αποζημειώσεων που αρνείστε μέχρι και σήμερα να συμμετάσχετε”.