Με νέα ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και Παυλόπουλο για τις εκλογές εξπρές, τονίζοντας ότι  με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής ολοκληρώθηκε μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα.

Το κόμμα του κ. Λαφαζάνη δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως “εντολοδόχο της κυβέρνησης, μη ανταποκρινόμενο στο αίτημα σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών”.

Για τους ίδιους, είναι φανερό ότι “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, που ως στόχο είχαν τις εκλογές “fast track” ώστε να κρύψουν “κάτω από το χαλί” τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου”.

Δεν γλίτωσε όμως και η κυβέρνηση από την επίθεση, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “Ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στη “μνημονιακή κανονικότητα”, της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία”.