Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο ασφαλιστικό, εξαπέλυσε η  υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τι είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου για το ασφαλιστικό;

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους πολίτες δεν έχει όρια. Το τελευταίο σενάριο που διακινεί για το ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των αγροτών με στόχο δήθεν την διάσωση των χαμηλών συντάξεων.

«Εξάλλου πρόσφατη είναι η νομοθέτηση για την οριζόντια μείωση όλων ανεξαιρέτως των συντάξεων μέσω αύξησης των εισφορών για την υγεία. Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι η περαιτέρω αύξηση των εισφορών θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Δεν συνειδητοποιεί ότι στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, που η ίδια προκάλεσε, ένα τέτοιο μέτρο θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας, διόγκωση της αδήλωτης εργασίας και αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία;» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Και τέλος απεύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση λέγοντας: 

«Καλούμε την Κυβέρνηση, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να σταματήσει την ανεύθυνη διακίνηση καταστροφικών σεναρίων. Καλούμε την Κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που η ίδια διόρισε. Οφείλει να παρουσιάσει με θεσμικό και συγκροτημένο τρόπο την πρότασή της – που μέχρι σήμερα επιμελώς κρύβει πίσω από πορίσματα και διαρροές – και στη συνέχεια να ανοίξει τον εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό.  Σε κάθε περίπτωση, βάση συζήτησης πρέπει να είναι ένα σύστημα που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, χωρίς όμως να πνίγει την χειμαζόμενη αγορά».

photos:Nikos Libertas/SOOC