Δεν θα μπορούσαμε να σου είχαμε καλύτερα νέα. Το σοκολατένιο κέικ που ξέρουμε πως λατρεύεις τελικά δεν σου κάνει κακό. Αντιθέτως, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί κάνει καλό και στο μυαλό, αλλά και στη μέση σου.

 

Σε πρόσφατη μελέτη που χρησιμοποιήθηκαν 968 άτομα ηλικίας 23 έως 98 ετών και πραγματοποιήθηκε από το Syracuse University της Νέας Υόρκης αποδείχθηκε, πως το σοκολατένιο κέικ επιτρέπεται στο διατροφικό πρόγραμμα του κάθε ατόμου και ιδιαίτερα το πρωί.

Το πείραμα που πραγματοποίησε η ομάδα των ερευνητών έδειξε, πως  η σοκολάτα έχει άμεση επίδραση στην απόδοση των γνωστικών λειτουργιών και πρέπει να την καταναλώνουμε τακτικά γιατί βελτιώσει τη μνήμη και την ανάπτυξη της σκέψης.

Αρκετά χρόνια πριν, οι ερευνητές από το Tel Aviv University είχαν δηλώσει, πως έτρωγαν σοκολάτα κάθε πρωί και επισήμαναν πως αυτή τους βοηθά στη δουλειά τους.

Αν και οι «κακές οι γλώσσες» θέλουν τη σοκολάτα να κάνει κακό στο βάρος των ατόμων τελικά αυτό δεν ισχύει, καθώς σε βοηθά να χάσεις τα περιττά κιλά.

Η γιατρός Daniela Jakubowicz, στο βιβλίο της The Big Breakfast Diet αναφέρει:

«Όταν ξυπνάς, ο εγκέφαλός σου χρειάζεται άμεσα ενέργεια. Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που το σώμα μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν τρως, το σώμα και το μυαλό σας είναι ακόμα σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, εξοικονομώντας την ενέργεια από τα τρόφιμα ως αποθεματικό λίπους».

Σύμφωνα με την γιατρό η σοκολάτα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται μετά τις 9 το πρωί. Ενώ, όπως αναφέρει «οι άνθρωποι που τρώνε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και ένα επιδόρπιο 600 θερμίδες χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που τρώνε 300 θερμίδες για πρωινό σε μεταγενέστερο χρόνο μέσα στην ημέρα».

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες τονίζουν, πως η σοκολάτα περιέχει μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται φλαβονοειδή και βρίσκεται συνήθως σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα. Αυτές οι ουσίες αντιπροσωπεύουν έως και το 20% των ενώσεων που υπάρχουν στους καρπούς του κακάου.

Να σημειωθεί, πως φλαβονοειδή υπάρχουν επίσης σε υψηλά επίπεδα στο τσάι, το κόκκινο κρασί, και φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.

Τι να κάνεις;

Την επόμενη φορά που θα θες να φας ένα κομμάτι κέικ και να φοβάσαι για το αν δεις το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει σκέψου πως μπορείς χωρίς φόβο, αλλά με πάθος να την βάλεις στο πρωινό σου.

photo:DEPOSITPHOTOS