Θυμάσαι που πριν μερικούς μήνες, η Shonda Rhimes αποφάσισε να σκοτώσει τον Derek Shepherd στο Grey’s Anatomy; Τότε που όλοι οι θεατές είχαν ξεσηκωθεί και γκρίνιαζαν ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 11 χρόνια να σκοτώνεις τον βασικό πρωταγωνιστή; Τότε που σου είχα εξηγήσει γιατί δεν πρόκειται να ξαναδώ την σειρά; Ε, πολλού μήνες μετά, η η Shonda Rhimes εξηγεί γιατί σκότωσε τον Derek Shepherd.

«Ποιες ήταν οι επιλογές; Ο Derek επρόκειτο να εγκαταλείψει την Meredith και τι θα σήμαινε αυτό; Αυτό θα υπονοούσε πως η αγάπη τους δεν ήταν αληθινή, πως αυτό που λέγαμε εδώ και 11 χρόνια ήταν ένα ψέμα και ο McDreamy δεν ήταν McDreamy» είπε η Rhimes. «Για εμένα αυτό ήταν ανυπόφορο. Η αγάπη της Meredith και του Derek έπρεπε να παραμείνει η αγάπη της Meredith και του Derek. Έτσι, όσο επώδυνο κι αν ήταν για εμένα ως αφηγήτρια, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσω αυτό που ένιωθα πως ήταν αληθινό, ήταν να πεθάνει ο Derek ώστε αυτή (η αγάπη) να παραμείνει ειλικρινής» είπε η Rhimes κατά τη διάρκεια του Television Critics Association press tour τονίζοντας πως αυτή η απόφαση ήταν «πολύ δύσκολη».

«Πραγματικά δεν μπορούσα να αντέξω την ιδέα πως κατέληξε να είναι ένας κακός άνθρωπος που παράτησε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και αυτό να είναι μια αληθινή ιστορία. Για εμένα, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να μείνει αληθινή η μαγεία της Meredith και του Derek και να διατηρηθεί ανέγγιχτη στο χρόνο» συμπλήρωσε η επιτυχημένη σεναριογράφος.

 

Για να είμαστε ειλικρινής, αυτή η απάντηση έχει λογική. Βεβαίως, δεν εξήγησε τον λόγο που ο Patrick Dempsey έπρεπε να φύγει από την σειρά. Φήμες θέλουν ο λόγος να είναι ότι είχε συνάψει σχέση με μικρότερη ηθοποιό από το cast της σειράς, με την οποία απατούσε την σύζυγό του, η οποία είναι καλή φίλη της σεναριογράφου. Η Rhimes, λοιπόν, λένε πως ήθελε να τον τιμωρήσει και γι αυτό τον απομάκρυνε.