Πόσες χρήσεις μπορεί να έχει το σπέρμα; Πόσες χρήσεις μπορεί να έχεικαι να μην τις ξέρεις; Και όμως, Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μία -νέα- εκπληκτική χρήση του σπέρματος! Nαι, καλά άκουσες. Διάβασε παρακάτω την έρευνα έτσι ώστε να καταλάβεις τι εννοούμε.

Οι Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το σπέρμα είναι ο καλύτερος φορέας για τα φάρμακα που πρέπει να παραδοθούν στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Σε τελική ανάλυση οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το σπέρμα έχει μια μόνο δουλειά: Να  φτάσει στο γυναικείο ωάριο και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να το καταφέρει.

Μάλιστα οι ίδιοι εξήγησαν πως τα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά όταν στοχεύουν απευθείας την περιοχή που πρέπει και πουθενά αλλού.

Οι επιστήμονες το δοκίμασαν αυτό με την δημιουργία ενός μικροκινητήρα  ή αλλιώς «φορτίο παράδοση» που καθοδηγεί το σπέρμα, με σκοπό την καταπολέμηση του γυναικολογικού καρκίνου.

σπερμα μηχανισμός

Η μίνι κατασκευή που δημιούργησαν αποτελείται από τέσσερις βραχίονες που κυκλοφορούσαν το φορτωμένο με φάρμακο σπέρμα.

Η δομή είναι επικαλυμμένη με σίδηρο και χρησιμοποιήθηκε για να καθοδηγήσει και να απελευθερώσει το σπέρμα στο σωστό μέρος χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό μαγνήτη.

Η δομή παγιδεύει μόνο το κεφάλι του σπέρματος, έτσι η ουρά του να είναι ελεύθερη να προχωρήσει μπροστά, αλλά η μέση ταχύτητα του σπέρματος-κινητήρα μειώνεται κατά 43%.

Στις δοκιμές τους, 15 από τα 22 από τα ζευγάρια σπέρματος / κινητήρων απελευθερωσαν με επιτυχία τα σπερματοζωάρια.

Οι ερευνητές υποστήριξαν πως κατάφεραν να βρουν ένα υψηλότερο τρόπο αποτελεσματικότερου θανάτου του κυττάρου μέσα στις πρώτες 48 ώρες από το διάλυμα του φαρμάκου με την ίδια δοσολογία.

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα:

Το σύστημα αυτό μπορεί να εξεταστεί στο μέλλον για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου

Photo: AFP / GETTY / HENNING BAGGER