Ενώ υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες μας απογοητεύουν με τα αποτελέσματά τους, τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να μας δώσει μόνο χαρά καθώς μας προτείνει να πίνουμε περισσότερη ζεστή σοκολάτα!

Η ζεστή σοκολάτα σύμφωνα με έρευνα του Cornell University κάνει πολύ καλό στην καρδιά σου.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι η αντιοξειδωτική συγκέντρωση στη ζεστή σοκολάτα είναι σχεδόν δύο φορές περισσότερη απ’ ό,τι στο κόκκινο κρασί, σχεδόν τρεις φορές περισσότερη από ό,τι στο πράσινο τσάι και σχεδόν πέντε φορές ισχυρότερη από ό,τι ακόμη στο μαύρο τσάι!

Τι σημαίνει αυτό για σένα; Ότι τα περισσότερα αντιοξειδωτικά σημαίνουν και περισσότερη θετική επίδραση στην καρδιά σου.

ζεστή σοκολάτα

Τα ακόμα πιο καλά νέα είναι το ότι μόλις ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο είναι γεμάτο με 611 χιλιοστόγραμμα γαλλικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία του διαβήτη, της νεφρικής νόσου αλλά και των εσωτερικών αιμορραγιών.

Μπορεί τα παραπάνω ευρήματα να μας κάνουν πολύ χαρούμενους, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταναλώνεις άφοβα όση ζεστή σοκολάτα θέλεις από έξω. Το κλειδί για τα παραπάνω οφέλη είναι μια ζεστή κούπα με κακάο, χωρίς καθόλου ζάχαρη και φυσικά χωρίς γάλα. Απόφυγε όλες τις προσυσκευασμένες σκόνες κακάο που θα βρεις στο εμπόριο και διάλεξε σκόνη με 100% φυσικό κακάο.