Η επιστήμη μίλησε: Ένα ποτήρι κρασί ισούται με μία ώρα γυμναστικής, δεν σου κάνουμε πλάκα! Εκεί κατέληξε έρευνα από το University of Alberta του Canada.

Πιο αναλυτικά η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Alberta του Canada κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα οφέλη που έχει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στην υγεία του ανθρώπου είναι παρόμοια με εκείνα που παίρνει από την άσκηση!

Η ρεσβερατρόλη που περιέχεται το κόκκινο κρασί αποδείχθηκε πως βελτιώνει την σωματική απόδοση, τη λειτουργία της καρδιάς και τη μυϊκή δύναμη με τον ίδιο τρόπο που βελτιώνει την υγεία μία γεμάτη ιδρώτα προπόνηση στο γυμναστήριο!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Jason Dyck, τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν ιδιαίτερα όσους δεν είναι σε θέση να ασκηθούν. Η συζήτηση επί των οφελών για την υγεία του κόκκινου κρασιού έχουν τεκμηριωθεί. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια ή καρκίνο, ότι είναι καλό για την καρδιά,  αποτελεί εργαλείο για την αντι-γήρανση και μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο του αίματος.

Οπότε φέτος τον Σεπτέμβρη μπορείς να επενδύσεις τα χρήματα της εγγραφής στο γυμναστήριο σε μερικά καλά μπουκάλια κόκκινου κρασιού!