Άναψαν το πρωί της Τρίτης τα αίματα έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξενοδουπάλληλοι. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας η οποία πιάστηκε στα χέρια με το συγκεντρωμένο πλήθος που επιχείρησε να εισέλθει στο κτήριο.

Οι ξενοδουπάλληλοι έχουν προειδοποιήσει τους αστυνομικούς, πως σε περίπτωση που δεν τους επιτρέψουν να μπουν στο κτήριο η κατάσταση θα ξεφύγει.

Να σημειωθεί, πως το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής πραγματοποιεί στάση εργασίας ενάντια στην κατάργηση του εφάπαξ στην 20ετία την Τρίτη από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ..

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Νίκος Παπαγεωργίου, σε δηλώσεις του κατήγγειλε ότι το υπουργείο Εργασίας καταργεί το εφάπαξ των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, «ένα εφάπαξ που είναι πλεονοσματικό δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από το κράτος», όπως τόνισε.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου;

Στην απόφαση της κυβέρνησης να κλέψει τις εισφορές μας, τον ιδρώτα μας, καταργώντας την 20ετία και να μειώσει επιπλέον 20% το εφάπαξ στη συνταξιοδότηση μία μπορεί να είναι η απάντηση: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ