Πανικός επικρατεί στη Μυτιλήνη όπου σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα χρυσαυγίτες χτύπησαν φοιτήτριες και έστειλαν μια εξ αυτών στο νοσοκομείο. Τα επεισόδια σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατοίκων, που αντιδρούν για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών Μέσων 15 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά τεσσάρων φοιτητριών που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση κατοίκων.

Να σημειωθεί, πως στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή του ΙΚΑ Μυτιλήνης συμμετείχαν 400 άτομα.  

Πριν από λίγες ημέρες θυμίζουμε, πως είχε ανακοινώσει τη στήριξη της κινητοποίησης η αυτοαποκαλούμενη ομάδα Πατριωτική Κίνηση Λέσβου.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση φώναζαν συνθήματα κατά του Δήμαρχο όπως: « Γαληνέ ξεφτίλα βγάλε τη μαντίλα» και «Βγάλ’ τους από την Μόρια και βαλ’ τους στα βαπόρια».

Επεισόδια και στη Μόρια:

Το μεσημέρι της Δευτέρας νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο hot spot όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Ομάδα Παλαιστινίων πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία επισημαίνοντας πως «περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους και δεν έχουν περάσει ούτε από συνέντευξη».

Μετά την καθιστική διαμαρτυρία μετανάστες και πρόσφυγες ανέβηκαν στα κάγκελα τα χτυπούσαν και φώναζαν πως θέλουν να φύγουν για την Αθήνα.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ το hot spot έχει εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, ομάδα μεταναστών και αλληλέγγυων πραγματοποιεί πορεία από την Μόρια στο κέντρο της Μυτιλήνης.

photo: SOOC