Επίσημο αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν υπέβαλε η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάιν. 

Επίσημο αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην αμερικανική Πολιτεία του Ουισκόνσιν υπέβαλε η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάινκι όπως δηλώνει η ίδια, η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει «την επόμενη εβδομάδα».

Να τονίσουμε ότι το κόστος για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις τρεις Πολιτείες-κλειδιά ανέρχεται στα 7 εκατ. δολάρια εκ των οποίων η πρώην υποψήφια διαβεβαίωσε ότι έχει συγκεντρώσει από συνεισφορές πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζιλ Στάιν σκοπεύει να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων πέρα από το  Ουισκόνσιν στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την Στάιν, στις τρεις Πολιτείες παρατηρήθηκαν «στατιστικές ανωμαλίες που εγείρουν ανησυχίες». Και στις τρεις  προηγήθηκε ο Τραμπ με διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων. Τη μεγαλύτερη έκπληξη αποτέλεσε το Ουισκόνσιν, όπου το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κέρδισε για πρώτη φορά μετά το 1984.

Να θυμίσουμε πως η Κλίντον στις 3 πολιτείες κλειδιά ηττήθηκε με μικρή διαφορά. Πιο συγκεκριμένα:

Στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) η Κλίντον ηττήθηκε με διαφορά 27.000 ψήφων, στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με 60.000 ψήφους και στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) με 10.704 ψήφους.

Photo:Getty