Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετέβησαν ο Ντέιβιντ Κάμερον με την οικογένειά του αλλά και η Τερέζα Μέι. Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε αρχικώς συνάντηση με την Βασίλισσα Ελισάβετ στην οποία υπέβαλε την παραίτησή του και εν συνεχεία η Βασίλισσα όρισε την Τερέζα Μέι νέα Πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Ντ. Κάμερον έφθασε μαζί με την οικογένεια του το απόγευμα της Τετάρτης στο Παλάτι Μπάκιγχαμ για να υποβάλλει την παραίτησή του στην Βασίλισσα Ελισάβετ. Το Παλάτι ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα κάνει δεκτή την παραίτηση.

cameron oikogeneia

Ο ίδιος λίγο νωρίτερα είπε πως ελπίζει πως η χώρα του που τόσο αγαπάει θα συνεχίσει να καταγράφει επιτυχίες, ενώ αποχώρησε για τελευταία φορά απ’ την Downing Street ως Πρωθυπουργός.

«Δεν ήταν εύκολο ταξίδι, όμως πιστεύω ότι σήμερα η χώρα είναι ισχυρότερη», είπε ο κ. Κάμερον στους δημοσιογράφους.

Το τελευταίο tweet του Κάμερον ως Πρωθυπουργός

Ο Ντ. Κάμερον κάλεσε την Τερέζα Μέι να κρατήσει την χώρα κοντά στην Ε.Ε. «Η συμβουλή μου στη διάδοχό μου, η οποία είναι εξαίσια διαπραγματευτής, είναι ότι πρέπει να μείνουμε όσο πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται, για λόγους σχετικούς με το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια».

Η Τερέζα Μέι στη συνέχεια συναντήθηκε με την Βασίλισσα Ελισάβετ, με την τελευταία να την ορίζει νέα Πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Photo: Guardian