Σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων καταθέτει ερώτημα σχετικά με την προνομοθέτηση μέτρων την οποία συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους Θεσμούς.

Το ερώτημα του Βασίλη Λεβέντη αναλυτικά:

«Μέχρι τώρα, κύριε Πρωθυπουργέ, είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας. Μετά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου εκπρόσωποί σας άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις.

Επειδή οι μεν επιβαρύνσεις είναι βέβαιες, οι δε ελαφρύνσεις που υπόσχεστε τελείως αβέβαιες, θεωρώ πως είστε εκτεθειμένος μπροστά στην κοινωνία και ότι άλλη μια φορά καταπατήσατε τις υποσχέσεις σας και οδηγείτε τους μισθοσυντήρητους στην απελπισία και την απόγνωση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

Πώς αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πώς μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;».

Λεβέντης: Θα ήθελα το υπουργείο Οικονομικών

Ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο Kontra Channel τη Δευτέρα εξέφρασε την άποψη ότι θα ήθελε το υπουργείο Οικονομικών εάν γινόταν Κυβέρνηση συνεργασίας.

Το Οικονομικών είναι ένα υπουργείο το οποίο θα ζητούσαμε. Η πείρα μου επειδή είμαι άνθρωπος της πιάτσας, είναι μόνο για το υπουργείο Οικονομικών

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως ως Υπουργός Οικονομικών δεν θα έκανε λάθη, «δηλαδή να παίρνω μέτρα για να πειραματιστώ. Εγώ θα έπαιρνα ένα μέτρο για να φέρω επενδύσεις. Αυτοί εδώ τι κάνουν, βάζουν ένα μέτρο για να δουν πως θα λειτουργήσει».

Photo: ©INTIMEnews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ