Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΜΥ η οποία επισήμανε ότι βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ ο καιρός από το Σάββατο θα χαλάσει  από τα δυτικά και η κακοκαιρία θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα να σημειωθεί, ότι αναμένεται να εξασθενήσουν από τη Δευτέρα.

«Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο Σάββατο (26-11-2016) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά της κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες» αναφέρει η ΕΜΥ και σημειώνει:

«Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Αύριο Σάββατο (26-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.

2. Την Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

3. Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη (29-11-2016) αναμένονται: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα».