Στη Βαγδάτη στρατιωτικές δυνάμεις των Ιρακινών, με την βοήθεια αμερικανικών δυνάμεων κατευθύνονται και προσεγγίζουν το δυτικό τμήμα της Μοσούλης, η οποία ελέγχεται από τους ISIS. Ήδη πραγματοποίησαν επίθεση κατά του αεροδρομίου της πόλης, αλλά και κατά στρατιωτικής βάσης, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράκ:

Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης, η ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά και οι αντιτρομοκρατικές στρατιωτικές δυνάμεις, επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου στη Μοσούλη, αλλά και κατά της στρατιωτικής βάσης αλ-Γκαζλάνι

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, έχοντας εκδιωχθεί από το Ισλαμικό Κράτος από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, τον περασμένο μήνα, ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρίσεις, με στόχο να πραγματοποιήσουν ανακατάληψη του αεροδρομίου και της κοντινής σε αυτό στρατιωτικής βάσης, τα οποία βρίσκονται στα νότια προάστια της πόλης.

Το αεροδρόμιο και η στρατιωτική βάση αποτελούν την άμυνα, ώστε να προφυλαχτούν οι πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις και να μπορέσουν τελικά να πετύχουν την ολική ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ