Μια πρώτη συζήτηση επί των ελληνικών προτάσεων σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα τα οποία θα νομοθετηθούν, φαίνεται να σημειώθηκε κατά τη συνάντηση της Τετάρτης των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπων των Θεσμών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Την εν λόγω πληροφορία έδωσε κυβερνητικός παράγοντας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Όπως εξήγησε «οι Θεσμοί θεωρούν πως μερικά από αυτά βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο», ενώ παράλληλα αναφέρουν, ότι μερικά χρειάζονται ακόμα ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες την στιγμή που σε ορισμένα άλλα δείχνουν να διαφωνούν.

Σημειώνεται, πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει παραπεμφθεί στα τεχνικά κλιμάκια, με στόχο να υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων.

Παράλληλα, ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό» το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019 και διευκρίνισε αναφορικά με το ΔΝΤ:

Το Ταμείο δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά τον Νοέμβριο. Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας

Ποια είναι η άποψη του ΔΝΤ;

Μέχρι στιγμής το Ταμείο εμμένει, πως απαιτούνται μέτρα 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,6 δισ. ευρώ), έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού από το 2018 και μετά.

Την Πέμπτη, σε επίπεδο υπουργών και εκπροσώπων θεσμών, προγραμματίζεται συνάντηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την παρέμβαση στην αγορά εργασίας.

Ποιοι έδωσαν το παρών στη συνάντηση της Τετάρτης με τους εκπροσώπους των Θεσμών;

Εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη εκτάκτως στο Χίλτον βρέθηκε και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Πριν από πολύωρο και κρίσιμο το τετ-α-τετ με το οικονομικό επιτελείο οι Θεσμοί συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μάλιστα, υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, καθώς «έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στη λιτότητα- Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης (Photos-Video)