Κρίσιμες αναμένεται να είναι για τη χώρα μας οι συναντήσεις που θα διεξαχθούν την Παρασκευή, με πρωταγωνιστές εκπρόσωπους την Κυβέρνησης και επενδυτές που έχουν επισκεφτεί την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί από τους σημαντικότερους επενδυτές του κόσμου βρίσκονται στη χώρα μας. Οι συναντήσεις θα γίνουν σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα με φόντο την πρώτη αξιολόγηση και την επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών.

Ποιοι έχουν έρθει στην Αθήνα;

Από την Πέμπτη βρίσκονται εδώ, ο Prem Watsa της Fairfax, ο  John Paulson της φερώνυμης επενδυτικής εταιρείας και ο St. Johnson, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας του μεγιστάνα Wilbur Ross.

Δεν ήρθαν, όμως, μόνοι. Παρέα, στο ολιγοήμερο ταξίδι που πραγματοποιούν στη χώρα μας, τους κάνουν στελέχη της  Capital, της Brookfield και της Fidelity.

Αξίζει να τονιστεί πως την Πέμπτη, οι επενδυτές πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη των εταιρειών που ελέγχουν.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα τους για την Παρασκευή;

Αναμένεται να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό αλλά και να συναντηθούν με το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Βέβαια, έχουν ζητήσει ραντεβού και με τον Κ. Μητσοτάκη.

Στόχος τους είναι να λάβουν υπόσχεση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί και φυσικά να λάβουν εγγυήσεις για στη σταθερότητα του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα, αφού και στο παρελθόν έχουν συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.