Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου πίσω απ’ το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει αναλάβει την υπόθεση μετά την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βόμβα παρουσίασε κάποια βλάβη και δεν εξερράγη και μάλιστα, όπως αναφέρουν Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η συνδεσμολογία της ήταν εντελώς πρωτόγνωρη για τα πρότερα ελληνικά δεδομένα και αυτό τους οδηγεί στο να πιστέψουν πως πρόκειται για νέα γενιά τρομοκρατών.

Θυμίζουμε ότι στις 02:50 άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο Άμεσης Δράσης, λέγοντας πως «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ειδικοί πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν ένα τσαντάκι. Μέσα στο τσαντάκι βρισκόταν ένας ηλεκτρικός πυροκροτητής, μια χειροβομβίδα, ένας μηχανικός χρονοδιακόπτης, εννιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ανέφερε στο τηλεφώνημα: «Είναι για τον Λάμπρο».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το όνομα Λάμπρος αναφέρεται στον βιολόγο αναρχικό Λάμπρο Φούντα, ο οποίος είχε χάσει την ζωή του στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούν πιθανό να κρύβεται πίσω απ’ την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», στην οποία ανήκε και ο Λάμπρος Φούντας, αλλά όπως δηλώνουν οι Αρχές θα περιμένουν την ανάληψη της ευθύνης πριν θεωρήσουν επίσημα οποιοδήποτε ύποπτο.

Ηγετικά στελέχη του «Επαναστατικού Αγώνα» θυμίζουμε ότι είναι οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η κάμερα ασφαλείας η οποία είναι τοποθετημένη πίσω απ’ το Α.Τ. Δάφνης φέρεται να έχει καταγράψει το άτομο το οποίο τοποθέτησε τη βόμβα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη.