Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Δαφνί καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τονίζουν πως το ψυχιατρικό νοσοκομείο καταρρέει γιατί δεν μπορεί να δεχτεί άλλους ασθενείς. 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων τόνισε: «Τίθεται σε συνεχή κίνδυνο η ζωή τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών» και πρόσθεσε: «Λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, οι νοσηλευτές αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να διεκπεραιώνουν και άλλες εργασίες προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο».

Αυτή τη στιγμή σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου η πληρότητα ασθενών αγγίζει το 150%, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και κυρίως σε νοσηλευτές, είναι έντονες.

Τι τονίζει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Αττικής;

Σε σχετική του ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων, σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες προσλήψεις, έχουν οδηγήσει στην υποστελέχωση από Νοσηλευτές στο ΨΝΑ, Δαφνί, σε επίπεδο που ξεπερνά το 60% των αναγκών».

Και συμπληρώνει:

«Οι εξωνοσοκομειακές και ενδονοσοκομειακές δομές λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας και τίθεται σε συνεχή κίνδυνο η ζωή τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών και δυστυχώς, τα τραγικά περιστατικά επαναλαμβάνονται».

Το προεδρείο του ΣΥΝΟΨΥΝΟ ζητά από τους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες έτσι ώστε, να βοηθήσουν το Δαφνί να μην οδηγηθεί στην ολοκληρωτική κατάρρευση.