Μια ιδιαίτερη «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι της Ιεράπετρας και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στον Παύλο Πολάκη. Μόλις έφτασε κοντά τους ο Π. Πολάκης, ομάδα των ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο του φώναζαν συνθήματα και άρχισαν να τον κλωτσούν.

Αμέσως έγινε η προσπάθεια φυγάδευσης του Αν. Υπουργού βάζοντας τον γρήγορα στο κτήριο του νοσοκομείου.

«Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο», φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από την αίθουσα όπου βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Να τονισθεί πως ο Π.Πολάκη ανακοίνωσε την απόφαση του να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ιεράπετρας όταν κάτοικοι της περιοχής βρίσκονταν στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνας Ιεράπετρας:

«Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παλεύουμε αποφασιστικά και ακούραστα, εδώ και έξι χρόνια, για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι αγώνες μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων έχουν κρατήσει το νοσοκομείο μας ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Με αγώνες απαντάμε στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΗ, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι «υποδεχόμαστε» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:
Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς γιατρών και προσωπικού

Να δρομολογηθούν τώρα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.
Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις (πνευμονολόγου και οδοντίατρου) που μετατράπηκαν σε θέσεις της παθολογικής κλινική.
Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας
Να διασφαλιστεί ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».

photo:INTIME NEWS/Image photo services