Με εντάσεις και χημικά συνεχίζονται οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας των κομμάτων, σωματείων και των συνδικάτων που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

πορεία κέντρο

Η αρχή έγινε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί και πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνειο. Και στην οδό Στουρνάρη επικρατεί ένταση με αγνώστους να πετούν μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

kentro-poreia

Η ένταση επεκτάθηκε όταν για δεύτερη φορά οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό φραγμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω απ’ το Πολυτεχνείο. 150 αντιεξουσιαστές πετούν πέτρες και διάφορα αντικείμενα κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απαντούν με χημικά. Το επίκεντρο των επεισοδιών είναι οι οδοί Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα.

Στην οδό Καποδιστρίου στο κέντρο άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε βαν.

poreia

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας.

poreia-athina

Να σμειωθεί ότι στήθηκαν οδοφράγματα και στην οδό Στουρνάρη και στο Πολυτεχνείο.

Εκτός της σύγκρουσης με τους αστυνομικούς οι διαδηλωτές έβαλα φωτιά και σε κάδους σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά προσαγωγές για τα επεισόδια.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι 2.500 άτομα διαδήλωσαν από το Πολυτεχνείο έως τη Σταδίου.

Photo: ΕΦ.ΣΥΝ./Μ.Α. Κωνσταντόπουλος, Alkis Konstantinidis / Reuters, Danae Kotsaki