H Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Αντίπαλος μας είναι μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου», κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Κάνονας λόγο για το πολυνομοχέδιο, τόνισε ότι είναι: «χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Καταργεί εκπτώσεις φόρου, αυξάνει τις κλίμακες των φόρων, βάζει φόρους σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα ψέματα τα οποία είπε προεκλογικά ήταν μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών».

Σχετικά με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από την αντιπολίτευση να ψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «ο κ. Μοσκοβισί έχει το δικαίωμα να ζητάει ό,τι θέλει και να λέει τη γνώμη του».

«Και η αντιπολίτευση έχει, επίσης, το δικαίωμα να πάρει τις δικές τις αποφάσεις», κατέληξε ο ίδιος.

Να αναφέρουμε ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ εναντίον Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής του.

Τζιτζικώστας: Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά

«Ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τις εθνικές εκλογές, έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξήςμε αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του», τονίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει πως: «οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων».

Συνεχίζει λέγοντας: «Η εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας», και «οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

«Η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δε αποτελεί κίνδυνο αντιθέτως  κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες. Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Γεωργιδης: Ισχυρό μήνυμα ενότητας

O υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος,κ. Γεωργιάδης, στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση διαδικασίας με βάση το κατασταστικό.
«Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας, η Ν.Δ. προχωράει μπροστά ενωμένη».Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου και η συμμετοχή για όλους τους ψηφοφόρους θα είναι 3 ευρώ, τόνισε ο ίδιος.

Διεξαγωγή Συνεδρίου προτείνει η Κεφαλογιάννη

«Το τελευταίο διάστημα η εικόνα που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα προβληματική. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, το κόμμα παρουσιάζει εσωστρέφεια και έλλειψη αντανακλαστικών να αντεπεξέλθει στην κοινωνική πραγματικότητα.

Κινδυνεύει να αποκοπεί από την κοινωνία, να απομονωθεί από τους πολίτες. Δεν γίνεται να είναι όλα τα μεγάλα μέτωπα ανοιχτά όπως το ασφαλιστικό, η φορολογία, η παιδεία και εμείς να ασχολούμαστε μέρα με την ημέρα με χαώδεις διαδικασίες και ξεπερασμένες ίντριγκες. Τα κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν χωρίς συγκλίσεις οργάνων, διεξαγωγή συνεδρίων, συζητήσεις για ζητήματα που αφορούν κρίσιμα θέματα για την ιδεολογική μας φυσιογνωμία.

Δεν γίνεται να μη μιλάμε για όλα αυτά που οι ψηφοφόροι μας μιλούν καθημερινά. Να μην αρθρώνουμε πολιτικό λόγο ή άποψη. Χρειάζεται άμεσα, τώρα, να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Τα περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές δεν υπάρχουν. Οφείλουν όλοι να το καταλάβουν. Τώρα».

Το τελευταίο διάστημα η εικόνα που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα προβληματική. Σε μια κρίσιμη περίοδο που…

Posted by Όλγα Κεφαλογιάννη / Olga Kefalogianni on Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Παπαμιμίκος: «Από τη πρώτη στιγμή, οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και δεν αφορούσαν την ΚΕΦΕ»

«Χαίρομαι ειλικρινά που οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελλου Μεϊμαράκη διέψευσαν επισήμως σχόλια και δημοσιεύματα, που άφηναν υπονοούμενα για “μαιμουδιές” και “οικονομικό όφελος” κατά τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών», τονίζει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Από τη πρώτη στιγμή, οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και δεν αφορούσαν την ΚΕΦΕ, όπως κατηγορηματικά είχα δηλώσει. Κάτι που επιβεβαίωσε και η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας».

Alexandros Michailidis / SOOC