Σταθεροί στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι δε δέχονται καμιά συνομιλία με τον Πρωθυπουργό αν δε γίνει πρώτα απόσυρση του ασφαλιστικού.  

Τα παρατεταγμένα τρακτέρ συνεχώς πληθαίνουν και οι ώρες του αποκλεισμού των εθνικών οδών αυξάνονται.

Τι ώρες κλείνουν οι δρόμοι;

Από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Χτες, Τρίτη, οι αγρότες σε σύσκεψη τους που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο και μετείχαν σ΄αυτή εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω.

Αξίζει να τονιστεί, πως θα υπάρχει μαζική συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη στις 15:00, την ημέρα δηλαδή που πραγματοποιούνται τα οποία εγκαίνια της έκθεσης Agrotica και το παρόν θα δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Από τις 12:00 έως τις 15:00 την Τετάρτη κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη και αργότερα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή για ακόμα μια φορά έτσι ώστε παρθεί απόφαση για το απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας.

Ανοιχτές οι εθνικές οδοί στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία

Οι αγρότες άνοιξαν τους δρόμους στις εθνικές οδούς, Πατρών – Αθηνών, Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Όπως τόνισαν θα συνεχίσουν τους δίωρους αποκλεισμούς  στις εθνικές οδούς στο Αίγιο, την Κάτω Αχαΐα, το Κεφαλόβρυσο και το Ευηνοχώρι.

Αξίζει να τονιστεί πως στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θέλησε να διαχωρίσει τους αγρότες και σημείωσε:

Προχωράμε στην επικαιροποίηση του εθνικού μητρώου αγροτών, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Προσέξτε, διότι στις κινητοποιήσεις η μεγάλη πλειοψηφία είναι πράγματι άνθρωποι που βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται και τα έξοδά τους να αυξάνουν. Όμως, είναι και κάποιοι οι οποίοι παίρνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ενδεχομένως και να πρωτοστατούν. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις, θα προχωρήσουμε και σε φορολογικές ευνοήσεις, θα προχωρήσουμε στην προστασία τους

Η Κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ό, τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια και έφθασε το ασφαλιστικό σ’ αυτό το σημείο και η αντιπολίτευση έριξε ευθύνες στην Κυβέρνηση ότι από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ασφαλιστικό έγινε μη βιώσιμο.

Κατά του ασφαλιστικού τάσσονται και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών οι οποίοι,το πρωί της Τετάρτης, δώρισαν στους πολίτες 50 τόνους προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί έδωσαν ραντεβού στον Κολωνό και έστησαν πάγκους διαμαρτυρίας όπου μοίραζαν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η διανομή ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, όπως είχε προγραμματιστεί και οι πολίτες έκαναν ουρά για παραλάβουν τα δωρεάν αγαθά.

Αξίζει να τονιστεί, πως οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αλλά και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Οι παραγωγοί πήραν την απόφαση αυτή θέλοντας να δείξουν τη στήριξη τους στους αγρότες.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC