Ένας νεκρός και 3 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την πτώση γερανού που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Μανχάταν στις ΗΠΑ.

Ένας 38χρονος άνδρας έχασε την ζωή του ενώ 3 ακόμα είναι βαριά τραυματισμένοι από την πτώση ενός γερανού σε μία σειρά παρκαρισμένων οχημάτων μπροστά από το κτίριο του Weill Cornell Medical Associates στην Worth St. κοντά στην Church St.στις 8:30 (τοπική ώρα) ενώ υπήρχε έντονη χιονόπτωση στην πόλη.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι μία 45χρονη γυναίκα και ένας 73χρονος άνδρας. Η γυναίκα υπέστει σοβαρό τραυματισμό στο πόδι ενώ ο άνδρας υπέστει διάσειση μετά παό δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

 

manhattan amaksi

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο Bellevue Hospital.

manhattan geranos

Αρκετά ασθενοφόρα έφτασαν στην περιοχή ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την πληροφορία ότι ο γερανός ήταν συνδεδεμένος με μία μπάλα κατεδάφισης η οποία λέγεται ότι έπεσε στην οροφή ενός κτηρίου.

Μάρτυρας στο περιστατικό, ο Sean Campbell δήλωσε στα Μέσα ότι μπορούσε να ακούσει “μέταλο να σπάει” πριν την πτώση. Ο ίδιος μάρτυρας είπε στο WABC News: “Τον έβλεπα να πέφτει, διήρκησε περίπου 5-6 δευτερόλεπτα. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε, όλα έγιναν τόσο γρήγορα!”

 

Στο σημείο έχουν καταφτάσει σωστικά συνεργεία και αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

manhattan

Αυτόπτες μάρτυρες ανέβασαν φωτογραφίες στο Twitter από το σημείο του δυστυχήματος: