Στη δημοσιότητα πριν από λίγες μόνο ώρες δόθηκε ένα σκληρό video το οποίο στόχο έχει να δείξει τις σεξιστικές ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σ΄όλο τον κόσμο. 

Το συγκεκριμένο video στόχο έχει να στείλει το δικό του μήνυμα κατά του σεξισμού του οποίου βιώνουν οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στα στατιστικά στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις οργανώσεις The ONE Campaign και Don’t Panic αξίζει να σημειωθεί, πως μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της ζωής της θα βιώσει σωματική ή και σεξουαλική βία. Την ίδια στιγμή, το 1/3 του συνόλου των κοριτσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες έχουν παντρευτεί σε ηλικία κάτω των 15 ετών.

Το συγκεκριμένο video φέρει τον τίτλο «Poverty is Sexist» που σημαίνει «η φτώχεια είναι σεξιστική» και επικεντρώνεται στα «όχι» τα οποία συνεχώς ακούνε οι γυναίκες.

«Κανείς από εμάς δεν είναι ίσος, έως ότου όλοι είμαστε ίσοι» αναφέρει στο τέλος του το video και ζητά από τους πολίτες να πάρουν θέση.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του video μίλησε γι΄αυτό και είπε χαρακτηριστικά:

Δεν χρειάζεται να είσαι ένα κορίτσι που ζει στην Ουγκάντα ​​για να καταλάβεις πώς θα ένιωθες αν σου έλεγαν ότι δεν μπορείς να πας σχολείο επειδή σου ήρθε η περίοδος. Δεν χρειάζεται να είσαι μια γυναίκα στο Κονγκό για να φανταστείς πώς θα αισθανόσουν αν σου στερούσαν τη δυνατότητα πάρεις τραπεζικό δάνειο, επειδή δεν έχεις σύζυγο

Ενώ πρόσθεσε: «Το μήνυμά μας μέσα από αυτή την καμπάνια και την ταινία είναι ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να αφήνουμε τις γυναίκες που στερούνται στερούνται των πολιτικών δικαιωμάτων τους από τη συζήτηση».