Ένα περιπετειώδες ταξίδι στα παγωμένα νερά του Αρκτικού

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στα παγωμένα νερά του Αρκτικού ξεκινάει ήδη απ’ τις πρώτες σελίδες του βιβλίου “Σκοτεινός Αρκτικός” του Ίαν ΜακΓκουάιρ.

Ο Ίαν ΜακΓκουάιρ πλάθει μια αξεπέραστη ιστορία ανθρωπιάς κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες με άγριο, ασταμάτητο ρυθμό και σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ.

Ο “Σκοτεινός Αρκτικός” ψηφίστηκε από τους New York Times ανάμεσα στα 10 καλύτερα βιβλία για το 2016, ενώ ήταν και υποψήφιο για το βραβείο Booker 2016.

Το iPop.gr σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε τρία αντίτυπα του βιβλίου «Σκοτεινός Αρκτικός».

Πώς θα πάρετε μέρος στον διαγωνισμό;

Μπορείτε να διεκδικήσετε ένα απ’ τα 3 αντίτυπα του βιβλίου «Σκοτεινός Αρκτικός» κάνοντας like, comment και share στο προφίλ σας στο Facebook το σχετικό post που θα βρείτε στη σελίδα του iPop.gr στο Facebook.

Το story:

Ιδε ο άνθρωπος: δυσώδης, μέθυσος και βάναυσος. Ο Χένρι Ντραξ είναι μέλος του πληρώματος του φαλαινοθηρικού «Volunteer», που ξεκινά από το Γιόρκσερ για τα νερά του Αρκτικού Κύκλου.

Στην αποστολή συμμετέχει για πρώτη φορά και ο Πάτρικ Σάμνερ, πρώην στρατιωτικός χειρουργός, με αμαυρωμένη φήμη και καθόλου χρήματα. Μην έχοντας καλύτερη επιλογή, αποφασίζει να αποπλεύσει μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα ως γιατρός του πλοίου, σε αυτό το καταδικασμένο, βίαιο, βρόμικο ταξίδι. Στην Ινδία, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Δελχί, ο Σάμνερ είχε δει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος. Ήλπιζε να βρει προσωρινή ανακούφιση στο «Volunteer», ωστόσο η ανάπαυση αποδεικνύεται ανέφικτη με έναν άνθρωπο όπως ο Ντραξ ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Η ανακάλυψη κάτι σατανικού στο αμπάρι κινητοποιεί τον Σάμνερ. Και καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών κλιμακώνεται με φόντο το παγωμένο σκότος του αρκτικού χειμώνα, ένα είναι το ερώτημα: Ποιος θα επιβιώσει μέχρι την άνοιξη;

Σκοτεινός Αρκτικός

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ίαν ΜακΓκουάιρ μεγάλωσε κοντά στο Χαλ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής και συνδιευθυντής του Centre for New Writing του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Γράφει λογοτεχνικές κριτικές και μυθιστορήματα, ενώ ιστορίες του έχουν δημοσιευθεί στο Chicago Review, στο Paris Review κ.ά. Το ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΡΚΤΙΚΟΣ είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφορει στην Ελλάδα απ’ τις εκδόσεις “Ψυχογιός”.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved