Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα που χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση.

Τις εν λόγω πληροφορίες έκανε γνωστές κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών λίγο μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των Θεσμών με το οικονομικό επιτελείο.

Χαρακτηριστικά, το στέλεχος του Υπουργείου ανέφερε:

Σήμερα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ’ ό,τι ήμουν τη Δευτέρα, καθώς αμβλύνθηκαν αρκετές ανησυχίες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος

Οι τελευταίες πληροφορίες για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων:

Πληροφορίες θέλουν στο ΥΠΟΙΚ να υπάρχει η πεποίθηση πως το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει και μάλιστα σε όλες του τις πτυχές. Όπως άλλωστε αναφέρουν πηγές του Υπουργείου «υπήρξε μεγάλη πρόοδος στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Σύννεφα στον «ακατάσχετο λογαριασμό»:

Πολύ πιθανό θεωρείται το να μην προχωρήσει τελικά ο «ακατάσχετος λογαριασμός» όπως και το η νομοθετική ρύθμιση να συνοδεύεται από μεγαλύτερα κίνητρα που θα έχουν ως στόχο να αυξηθεί η χρήση «πλαστικού χρήματος» αλλά και η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

Κεφάλαιο αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων:

Την ίδια στιγμή, στο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων δεν έχουν κλείσει όλα τα υπάρχουν ακόμα τεχνικά θέματα,  αλλά και οι δυο πλευρές φέρονται να βρίσκονται κοντά.

Μας αποχαιρετούν οι εκπρόσωποι των Θεσμών:

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών φεύγουν από τη χώρα μας και τα προβλήματα, όπως και τα ανοιχτά ζητήματα θα πρέπει να επιλυθούν σε τεχνικό επίπεδο.

Να σημειωθεί, πως το οικονομικό επιτελείο διατυπώνει την άποψη πως είναι ρεαλιστικά τα χρονικά ορόσημα της 29ης Σεπτεμβρίου της συνεδρίασης δηλαδή του Euro Working Group αλλά και της 10ης Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup που αφορά την έγκριση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. 

photo:Alexandros Michailidis / SOOC