Στην προοπτική εμβάθυνσης και ανάπτυξης των παραδοσιακά καλών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εστίασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν την Τρίτη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά το σύντομο μάλιστα διάλογο που είχαν οι δυο τους μπροστά στις κάμερες ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως «τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας».

Να σημειωθεί, πως ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην χώρα μας, που όπως είπε «παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του στην Ελλάδα αλλά παράλληλα και την μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός «ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση».

«Η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους» δήλωσε.

photo:INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ