Στα άκρα βρίσκεται η σχέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Κυβέρνησης. Μετά τον «πόλεμο» ανακοινώσεων του Σαββάτου η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή στρέφει τα πυρά της κατά του Πρωθυπουργού ζητώντας του να μιλήσει ανοιχτά για την αξιολόγηση. Λίγα λεπτά αργότερα το κόμμα της Κυβέρνησης απάντηση στη ΝΔ τονίζοντας της, πως μπορεί αν επιθυμεί να καταθέσει νέα επίκαιρη ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, πως ο Τσίπρας δεν πρέπει να υπεκφεύγει και τον καλεί να απαντήσει αμέσως στα ορισμένα ερωτήματα.

«Οι πολίτες απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα» αναφέρει ο τίτλος της ανακοίνωσης και επαναλαμβάνει τα ερωτήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Τρεις ημέρες μετά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.

Πρόκειται ωστόσο για ερωτήματα που αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και εγείρονται από όλους τους πολίτες.

Γι’ αυτό τα επαναλαμβάνουμε:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών και να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στις δύσκολες αυτές ώρες δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να τυρβάζει περί άλλα …».

 Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με μια ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ υπογραμμίζοντας, πως αν η ΝΔ δεν καταλαβαίνει μπορεί να καταθέσει νέα ερώτηση προς το Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε όλες τις απαντήσεις σχετικά με την διαπραγμάτευση και την πορεία του τόπου, ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Αν, παρόλα αυτά,  η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη επιμένει να μην καταλαβαίνει, μπορεί να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τώρα που έκανε την αρχή».

Διαβάστε επίσης:

Ερωτήματα από την ΝΔ στον Πρωθυπουργό- Τι απαντά το Μαξίμου;