Αιματηρές οι εκλογές στη Βενεζουέλα με νεκρούς, εκρήξεις και διαδηλώσεις | Video

LIKE US ON FACEBOOK

Έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Καράκας της Βενεζουέλας, η οποία φαίνεται να τραυμάτισε αρκετούς αστυνομικούς. 

Συνεχίζεται το κλίμα έντασης που έχει διαμορφωθεί εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας στη Βενεζουέλα.

Τρεις νεκροί

Να υπενθυμίσουμε, ότι νωρίτερα, νεκρός έπεσε ένας ακτιβιστής από πυροβολισμούς καθώς και ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ατόμων, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ανάμεσα τους και ένας 39χρονος δικηγόρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη Συντακτική Συνέλευση και ο Ρικάρντο Κάμπος, γραμματέας νεολαίας του αντιπολιτευόμενου κόμματος Acción Democrática party, έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Πιθανολογείται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες.

Οι πολίτες στη Βενεζουέλα καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης.

Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) και οι ψηφοφόροι αναμένεται να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα η διάρκεια της θητείας του νέου Κογκρέσου.

Κάτω από βίαιες και αιματηρές διαδηλώσεις τεσσάρων μηνών, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, ο πρόεδρος της χώρας, N. Maduro, βέβαιος για την εκλογική νίκη δήλωσε:

Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη Συντακτική Συνέλευση. Είναι ήδη πολιτική πραγματικότητα.

Η αντιπολίτευση κάλεσε τους πολίτες να αποκλείσουν τους δρόμους, ενώ η κυβέρνηση απείλησε με φυλακή όσους παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Στο πλευρό της έχουν συνταχθεί οι ΗΠΑ αλλά και οι Παναμας – Κολομβία, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη Συντακτική Συνέλευση.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι επισκέψεις στη Βενεζουέλα, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, ενώ ταυτόχρονα η Air – France έχει αναστείλει προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις προς το Καράκας.

Photo: Fernando Llano / AP
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved