Η ελληνική αποστολή αναχώρησε την Τρίτη για Βρυξέλλες για τις μέρες δράσης ενάντια σε λιτότητα και TTIP. Η ομάδα αποτελείται από νέους ακτιβιστές και ακτιβίστριες, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές πορείες υπέρ της ισότητας και της αλληλεγγύης και ενάντια στη λιτότητα, την TTIP και το ρατσισμό.

Τι θα κάνει όμως η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες;

  • 14 Οκτώβρη: Άφιξη στην Αγκόνα – συνέντευξη τύπου. Εκδήλωση στο Κοινωνικό Κέντρο Μπολόνιας για το προσφυγικό ζήτημα και τις συνθήκες εργασίας και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ.
  • 15 Οκτώβρη: Άφιξη στις Βρυξέλλες και συμμετοχή στην περικύκλωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, κατά της TTIP και της λιτότητας στην ΕΕ.
  • 16 Οκτώβρη: Συμμετοχή στις συζητήσεις, τα σεμινάρια και τις συνελεύσεις με θεματικές ενότητες αναφορικά με το χρέος, το κοινωνικό ντάμπινγκ, τη μετανάστευση και την Ευρώπη-φρούριο, την κλιματική αλλαγή και τη γεωργία, τις συμφωνίες TTIP και CETA, καθώς και στην κεντρική εκδήλωση «Μετά το coup d´ etat της 13ης Ιουλίου εναλλακτικές στις πολιτικές λιτότητας»
  • 17 Οκτώβρη: Συμμετοχή στη συζήτηση για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στην πανευρωπαϊκή πορεία ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, στο ΤΤIP και τη φτώχεια.