«Τι κάνεις ρε μα…», «Πώς πετάγεσαι έτσι ρε βλάκα;», «Σταμάτα να κορνάρεις βρε ηλίθιε!» και άλλα τέτοια «Γαλλικά» είναι συνηθισμένες εκφράσεις που είτε ακούς, είτε λες στην καθημερινή σου οδήγηση. Και μαζί με εσένα όπως φαίνεται το κάνουν και πολλοί άλλοι «Ελληνάρες» οδηγοί, επιβεβαιώνοντας τα στατιστικά που δείχνουν πως οι πιο αγενείς οδηγοί στην Ευρώπη είναι Έλληνες!

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ipsos μέσω διαδικτύων και πήραν μέρος 10 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) και σύνολο 10 χιλιάδες άνθρωποι, είμαστε πρωταθλητές στις βωμολοχίες εν ώρα οδήγησης (!)

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με την αγαπημένη συνήθεια όσων βρίσκονται στο τιμόνι να «στολίζουν» τους άλλους οδηγούς, το 56% των Ευρωπαίων επιβεβαίωσε πως όντως το κάνει, ενώ την πρωτιά εδώ κατέχουμε εμεις με το 74% των ερωτηθέντων Ελλήνων να παραδέχονται πως όντως το κάνουν.

Τώρα πλέον ξέρεις πως είσαι και εσύ ανάμεσα στους 3 από τους 4 Έλληνες οδηγούς που κατεβάζεις τα «εξ’ αμάξης», καθώς οδηγείς.

Από την άλλη πλευρά, για να μαθαίνουμε κιόλας, σε ερώτηση σχετικά με τη χώρα στην οποία οι οδηγοί είναι οι πιο υπεύθυνοι, οι Ευρωπαίοι επέλεξαν με 37% την Σουηδία, ενώ όσον αφορά την πιο επικίνδυνη οδήγηση, εκεί κατακτούν το χρυσό μετάλλιο οι Ιταλοί, με ένα ποσοστό της τάξεως του 31%, ενώ εμείς ερχόμαστε δεύτεροι και… καταϊδρωμένοι με 20%.

Τέλος, στις συνολικά 10 χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή, περίπου ένας στους δύο Ευρωπαίους θεωρεί πως είναι πολύ δύσκολο να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς «οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι».

 

Άντε και καλή μας οδήγηση!