Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη χωρίς να χρειαστεί να βρει τη χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ, μετά από τρία χρόνια φυλάκισης, καθώς έγινε δέκτη από το δικαστήριο η έβδομη αίτηση που υπέβαλε για αποφυλάκιση.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου πήρε το αποφυλακιστήριο στα χέρια του, μετά από συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, επειδή χρησιμοποίησε την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου, η οποία αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών, την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.
Η κοινή υπουργική απόφαση έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί, η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ.

Η κα Σταμάτη δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των εξοπλιστικών στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο σύζυγος της και πρώην υπουργός,  Άκης Τσοχατζόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Τρίτης, έγινε δεκτό από το δικαστήριο η  εισαγγελική πρόταση  κατά την οποία θα αφεθεί ελεύθερη η σύζυγος του Άκης Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί, πως έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση την οποία έκανε η εισαγγελία για εγγυοδοσία 70.000 Ευρώ τόσο στους συνηγόρους της ίδιας όσο και από την ίδια που έφυγε κλαίγοντας.

 

Τι δήλωσε ο συνήγορος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης;

Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για λίγη ώρα και κατέληξε στο να επιβάλει εγγύηση 50.000 Ευρώ στην κα Σταμάτη.

Τι άλλο έχει προτείνει η εισαγγελέας για την κα Σταμάτη;

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα
  • Αφαίρεση διαβατηρίου

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Άκη Τζοχατζόπουλου;

Ο κ. Τζοχατζόπουλος μέσω του δικηγόρου, Γιάννη Παγορόπουλου, τόνισε στο protothema.gr ότι είναι ικανοποιημένος από την απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων με την οποία ανοίγει η πόρτα των φυλακών για την σύζυγό του.

Είναι μια καλή στιγμή αφού μετά από τέσσερα χρόνια η γυναίκα μου θα σταθεί δίπλα στο παιδί μας.

 

«Οπωσδήποτε υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσει να καλυφθεί αυτή η κατάσταση, να βρεθεί η εγγύηση» τόνισε.

Εμφανώς ικανοποιημένη δείχνει η Βίκη Σταμάτη, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποφυλακιστεί, κατά την έξοδό της από το Εφετείο Αθηνών.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, την ώρα που έβγαινε συνοδευόμενη από αστυνομικούς, γύρισε προς τους δημοσιογράφους και φώναξε: “Ευχαριστώ”.

Σταμάτη

 

photos: ©INTIMEnews/ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ