Έκρηξη πυρομαχικών σε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με 13 νεκρούς στρατιωτικούς σημειώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο χτύπησε πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, 3 μόλις λεπτά από την απογείωσή του και σε ύψος 300 μέτρων. Το ελικόπτερο διαλύθηκε στον αέρα, καθώς προκλήθηκε βραχυκύκλωμα που σκότωσε τους 13 επιβάτες του.

Συγκεκριμένα ένας στρατηγός, δυο συνταγματάρχες και δέκα αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του τουρκικού στρατού έχασαν την ζωή τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι Τούρκοι στρατιωτικοί πήγαν να επιθεωρήσουν βάση της περιοχής και στην έπειτα από το Iftar (δηλαδή το πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία) επέστρεφαν στη βάση τους.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωση, τα πυρομαχικά τα οποία υπήρχαν στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο εξερράγησαν στον αέρα και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη.

Οι κηδείες των εφτά άτυχων ατόμων έγιναν το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Σιρνάκ, με τον αρχηγό του τουρκικού στρατού, Χουλούσι Ακάρμ ο οποίος, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.