Το καμπανάκι του κινδύνου για το ενδεχόμενο Brexit κρούει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντ. Κάμερον ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ». Ο Πρωθυπουργός επίσης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες πριν ψηφίσουν να σκεφτούν το μέλλον το οποίο θα ήθελαν να έχουν τα παιδιά τους.

Το Ντ. Κάμερον ο οποίος μίλησε έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μόλις δύο μέρες πριν το βρετανικό δημοψήφισμα τόνισε χαρακτηριστικά:

Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ

Και πρόσθεσε:

«Τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να αναστρέψουν αυτή την απόφαση αν φύγουμε από την ΕΕ. Σκεφτείτε τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών σας και των εγγονιών σας» ενώ εξήγησε:

«Για έξι χρόνια είχα την ευθύνη και την τιμή να είμαι ο πρωθυπουργός σας και θέλω να σας πω γιατί κάνοντας αυτή τη δουλειά νιώθω τόσο έντονα γιατί η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Πάνω από όλα έχει να κάνει με την οικονομία μας, θα είναι ισχυρότερη αν μείνουμε, θα είναι πιο αδύναμη αν φύγουμε. Και αυτό είναι τεράστιο ρίσκο για τη Βρετανία, τις βρετανικές οικογένειες, τις βρετανικές δουλειές και είναι μη αναστρέψιμο, δεν γυρίζει πίσω».