Υπέρ της αύξησης  της χρηματοδότηση της Frontex για χώρες όπως η Rheinische Post του Σαββάτου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:«Προσδοκούμε ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. θα θέσουν στη διάθεση της Frotnex περισσότερα χρήματα».

Ο επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ, παράλληλα ζήτησε από τις 27 χώρες μετά τη Σύνοδο στη Μπρατισλάβα «να τηρήσουν οπωσδήποτε τις δεσμεύσεις τους για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών».

 

«Χρειαζόμαστε επιτέλους περισσότερο προσωπικό για την φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων. Θεωρούμε ότι δεν είναι αδιάφορο στα κράτη μέλη να μην κάνουν τίποτα ή να κάνουν πολύ λίγα για τη φύλαξη των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων» επισήμανε και παράλληλα πρόσθεσε:

Εν ανάγκη πρέπει να αναφέρουμε συγκεκριμένα τις χώρες οι οποίες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Όλες οι χώρες οι οποίες δεν έχουν σύνορα με την Τουρκία πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τις χώρες οι οποίες πλήττονται από το προσφυγικό κύμα όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία