Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Εφήμερος του ThePressProject έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Ο ιδρυτής του ThePressProject αντιμετώπιζε χρόνια σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Κώστας Εφήμερος, Παπαδόπουλος, ιδρυτής του ιστοτόπου The Press Project, έφυγε από τη ζωή από καρδιακή ανακοπή αφήνοντας πίσω 2 παιδιά, 2 και 5 ετών.

Ο 42χρονος Κώστας εφήμερος ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Παράλληλα, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.

Το μήνυμα της συντρόφου του στο Facebook

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Βούτση

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Εφήμερου έστειλε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

O Julian Assange αποχαιρετά τον Κώστα Εφήμερο:

O ιδρυτής του WikiLeaks αποχαιρέτησε τον Κώστα Εφήμερο μέσω Twitter:

Ο θαρραλέος, λαμπρός φίλος Κώστας Εφήμερος, ιδρυτής του ThePressProject, πέθανε στην ηλικία των 42 ετών μετά από μια «καρδιακή προσβολή». Rest in Power Κώστα

Το αντίο του Wikileaks