Σε ηλικία 87 ετών, ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους σκηνοθέτες και εκφραστής του καλλιτεχνικού κινήματος του νέου κύματος, ο Jacques Rivette, έφυγε από τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου Jacques Rivette, ανακοινώθηκε από τη από τη βιογράφο του, την Helen Frapp;a, το μεσημέρι της Παρασκευής. H ίδια δήλωσε πως ο σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη που αγάπησε όσο καμία άλλη, το Παρίσι.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης, υπήρξε ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους εκφραστές του γαλλικού νέου κύματος γνωστός για τις ταινίες του “Το Παρίσι μας ανήκει”, “Τρελός έρωτας” και  “Η ωραία καβγατζού”. 

Jacques-Rivette-Jane-Birkin

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απηύθυνε τον τελευταίο χαιρετισμό σε “έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές, του οποίου το έργο, του χάρισε διεθνή αναγνώριση”.  Και η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Φλερ Πελερέν, όμως σε σχετικές της δηλώσεις, δήλωσε ότι “πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές της οικειότητας και της ερωτικής ανυπομονησίας”.